Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


         2009.07.07.

        A hét végén Ópusztaszeren 2300 regisztrált íjász részvételével megtartották a III. Íjásztalálkozót.    A rendezvényre a magyar hagyományörző és sportíjászok mellett számos külföldi vendég is érkezett. Látványos előadások, bemutatók, vásári komádiák és szines kirakodó vásár szórakoztatta a megjelenteket. A "vérbeli" íjászok itt sem maradtak verseny nélkül, a pálya és a futásíjászat országos bajnokságát itt rendezték meg, és immár 3. alkalommal a terep, történelmi és 3D szakosztály közös bemutató versenyét is. Az egyesületünkből Horváth Gábor a futásíjász senior kategória bronzérmét hozta el.  A III. Árpád vezér emlékveseny két napig zajlott, 4 történelmi, 4 terep és 4 3D-s célt kellett meglőni. Horváth Ádám kétféle íjjal lőtte végég a versenyt, a történelmi íj kategóriában ifi mezőnyben 3., a vadászreflex kategóriában 1. helyezést szerzett. A szombat délután "csúcspontja" a nyílzápor votl. 1800 íjász tradicionális íjjal, történelmi visletben, tizedeket alkotva,  az egyesületi zászlók alatt vonult a nemzeti park előtti nagyrétre, ott 180 oszlopba rendeződve először folyamatos forgással 3 vesszőt lőtt ki a távoli "ellenséget" szinbolizáló bábokra, majd "cikk-cakk"-ba rendeződve 1800 nyílvessző vezényszóra, egyszerre repült a cél felé, pillanatokra elsötétítve az égboltot. Az ősi csatakiáltással és hatalmas éljenzéssel, tapssal ért véget a nyílzápor. Félelmetes, megrendítő és szívszorító érzés és látány volt, aki átélte, soha nem felejti el, aki még nem látta, de  érezni szeretné azt az ősi erőt, amit ez a rendezvény sugároz, az jövőre okvetlenül jöjjön el és legye szem-és fültanúja, mert ezt látni és érezni kell!

A rendezvényről sok képet láthattok a www.szip.hu galériában, "horvathedit" albumában!

Néhány kép ízelítőnek a találkozóról!

 

2009.07.01.

A hét végén lesz az ópusztaszeri íjásznap! Az egyesület tagjai közül aki tud, jöjjön el erre a nagyszerű rendezvényre, ami nem csak jó szórakozást, versenyzési lehetőséget biztosít, hanem az íjászok immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő nagyszabású találkozója is!  Az összlövészetre előre kell nevezni kell, nézzétek meg a www. ijasznap.hu  weboldalon!

Üdvözlettel: Horváth Edit

2009.06. 21.

 A Sziget SZIVE tagtoborzó és bemutatkozó rendzvénye a rossz idő ellenére sikeres volt. A taglétszám 29 főre bővült, jelenleg 20 felnőtt és 9 gyerek (14 év alatti) tagunk van. Sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt nagyon sokan nem szabadtéri programokra vágytak, de aki az eső ellenére kimerészkedett a Bucka tóhoz, egy jó hangulatú, vidáman főzöcskéző társaságot talált a parton. Szemerkélő esőben vívók "püfölték" egymást "igazi" és gyakorló kardokkal, botokkal. Íjászok segítettek a "kíváncsi" nézőknek az íjak felajzásában, a kihelyezett célok eltalálásában. Sok látogató kapott kedvet a lövöldözéshez, a különböző ijak kipróbálásához. A bemutató végére elkészült az ebéd is, ami szintén nagy sikert aratott az addigra éhes, szomjas és fázó csapattagok és érdeklődők között. Köszönjük a szakácsunknak ezt a finom, meleg  ebédet ! A délután hátralévő része beszélgetéssel, íjászkodással telt el. Elmondhatjuk. hogy nem fogott ki rajtunk az időjárás, egy kellemes napot töltöttünk el együtt és még a csapatot is sikerült néhány taggal bővíteni.

Továbbra is szeretettel várunk mindenkit, akinek sikerült érdeklődését felkelteni az egyesületünk és az íjászat iránt!

Köszönjük mindenknek, aki a hideg és az eső ellenére megtisztelte jelenlétével a rendezvényünket!

 

 

 

A mappában található képek előnézete


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Vecsés

(Nagy Ferenc, 2010.02.04 07:10)

Sziasztok.
2010. Január eleje óta járok hozzátok edzésekre. Nagyon jól érzem magam közöttetek, igazán jó kis csapat vagytok, vagyunk!
A honlapot milyen időközönként szoktátok frissíteni?
jó lenne ha mindig lennének fent friss infók a csapat életéről. Van egy kis haverom, aki most fog csatlakozni hozzánk, és ő igen érti a honlap készítést, és frissítést. Mivel még csak 17 éves, van is ideje bőven. Ha gondoljátok megbeszélhetem vele, és szinte biztos, hogy segít ebben.
Üdv. Nagy Ferenc. Relaxferi.